Biografie

Achtergrond

Samen met mijn broer ben ik opgegroeid in een warm gezin met veel honden, katten, cavia’s en paarden. Onze bijzondere hond foxy heb ik letterlijk vanaf de box tot mijn en haar dertiende levensjaar mee mogen maken. Ik was van kinds af aan bij de paarden te vinden. Als kind reed ik regelmatig wedstrijden in springen en dressuur en had later een onvergetelijk lease paard Barok.
Dieren zijn mijn grote passie en ik wil ze graag helpen. Daarom was het voor mij vanzelfsprekend om een leuk beroep met dieren te kiezen. De anatomie en werking van het lichaam van mens en dier vind ik ook erg boeiend. En wat is er mooier dan een dier helpen door het bereiken van een goed behandelresultaat met je handen middels het aanspreken van het zelfgenezend vermogen van dat lichaam?

Opleidingen

Eerst heb ik de vierjarige HBO opleiding Fysiotherapie in 2002 met genoegen afgerond. Daardoor kon ik verder met de opleiding dierfysiotherapie in Barneveld. Nadat ik in 2005 afgestudeerd was ben ik januari 2006 officieel gestart met mijn eigen bedrijf: Dierfysiotherapie Femke van Hoeij. Sindsdien ben ik werkzaam als erkend dierenfysiotherapeut.Sinds november 2009 ben ik afgestudeerd als chiropractor voor gezelschapsdieren bij Stichting Educatie Holistische Diergeneeskunde in de Bilt. Vervolgens heb ik van 2009 tot en met 2012 de opleiding osteopathie voor dieren in Prinsenbeek gevolgd (ICREO). Sinds december 2014 heb ik ook de titel Equine Diplomate of Osteopathy (EDO®) behaald bij het Van Vluggen Institute in Waldfeucht (Duitsland).

IREO

Ik ben als dierenosteopaat ook ingeschreven bij: The International Register of Equine Osteopathy EDO® (IREO). De officiële inschrijving in dit register is een watermerk voor het diploma Equine Diplomate of Osteopathy. Het IREO heeft als doel het opstellen, in stand houden en beheren van een onafhankelijk internationaal kwaliteitsregister voor Equine Osteopathy EDO®. Als lid van het IREO ben je verplicht voldoende accrediatiepunten te behalen door onder andere het jaarlijks volgen van nascholing en congressen op het eigen vakgebied.

Mijn eigen Bedrijf: FHOA

De naam van mijn bedrijf is sinds december 2014: Femke van Hoeij Osteopathy for Animals (FHOA) Dierfysiotherapie, chiropractie en osteopathie voor dieren

Vrije tijd

In mijn vrije tijd rijd ik recreatief paard en volg ik ook dressuurlessen. Ik maak ook graag wandelingen met mijn man Peter en onze hond Max. En ik blijf in conditie door regelmatig sporten zoals hardlopen.

Werken met dieren vind ik geweldig, zeker wanneer de resultaten zorgen voor een gelukkiger dier met meer bewegingsvrijheid en een tevreden eigenaar!

Femke van Hoeij

Lid van LVFD