Bella

Labrador retriever Bella
Geboortedatum: 29-7-2001

In 2006 heeft Bella, onze labrador retriever toen 5 jaar oud, zich verstapt in een kuil terwijl ze achter een bal aan rende. Ze was op dat moment in één klap verlamd in haar achterflank. De dierenarts constateerde dat ze een gekneusde zenuw in haar rug had, dit gaf hernia-achtige klachten. Bella kreeg pijnmedicatie en moest de eerste drie maanden volledig rust houden, ze mocht dus ook niet lopen. We hebben Bella drie maanden lang gedragen, ze moest toch haar behoeften doen.

Na deze drie maanden was Bella helemaal verzwakt, ze moest haar conditie en spieren weer helemaal opbouwen. Ik was op dat moment radeloos, want Bella bleef maar een hele dikke bult op haar rug houden en lopen ging zeer moeizaam en was pijnlijk.

Via internet ontdekte ik de praktijk van Femke. Ik heb toen direct een afspraak gemaakt. Na overleg van Femke met de dierenarts kon de behandeling starten. Bella kreeg veel fysiotherapie en daarnaast goede adviezen van Femke voor de opbouw van Bella’s conditie. Zoals bewegingsadviezen en thuisoefeningen. Hierdoor kon Bella weer zonder pijn lopen en gelukkig weer zwemmen want ze is een echte waterrat. Bella is heel erg enthousiast en houdt geen rekening met haar chronische beperking in haar rug. Als ze water ziet, duikt ze er letterlijk met een behoorlijke aanloop in, ik moet haar dan in toom houden. Meestal gaat dat goed, maar op sommige momenten lukt dat niet en schiet het weer in haar rug. Ik bel dan Femke weer voor een afspraak.

Bella krijgt nu chiropractie en osteopathie behandelingen van Femke en daar reageert ze heel goed op. Bella gaat heel graag naar Femke en ik merk aan Bella dat ze na een behandeling vaak de volgende dag al weer soepeler kan lopen en zich weer veel beter voelt.

Femke is heel professioneel, weet goed wat ze doet en houdt volledig rekening met Bella. Femke weet wat Bella wel en niet aan kan tijdens de behandelingen. Vaak zijn twee behandelingen al voldoende om Bella haar rug weer los te krijgen. Als het beter is de behandelingen wat meer te verdelen over de tijd geeft Femke dit eerlijk aan. We hebben alle vertrouwen in Femke.

Bella is inmiddels bijna 12 jaar en dankzij Femke kan Bella nog steeds heerlijk zwemmen en rennen. Als ik Femke niet had ontmoet, hadden we Bella al lang geleden in moet laten slapen. God zij dank is het niet zover gekomen.

Femke, dank voor al je steun in al die jaren!

De baasjes Gonny & Gerard en BELLA

Lid van LVFD