Hoop

Ierse Setter: Hoop
Geboortedatum: 24-12-2011
Fysiotherapie voor Hoop

Mijn naam is Mariëlle Vrijvogel en één van mijn honden is Hoop, een jonge Ierse Setter van bijna 18 maanden. Als eigenaar van: DOT Dieren Opvoeding en Training, leer ik op mijn hondenschool aan mijn cursisten, hoe belangrijk de begeleiding van jonge honden is. Vooral het voorkomen van blessures en overbelasting vind ik heel belangrijk.

Ook Hoop stond op een strak uitlaatschema om haar tegen zichzelf te beschermen. Ze leek onvermoeibaar als pup en had moeite zelf haar rust te nemen. Want tijdens het spelen gebeurde er natuurlijk nogal eens iets. Een botsing met een andere hond, het tegen een hekje aanlopen of gewoon van de bank vallen. Je kunt het als verzorger proberen te voorkomen, maar dat lukt nu eenmaal niet altijd. Tegelijkertijd moet je je realiseren dat het wel gevolgen kan hebben voor het lichaam, ook al lijkt er niets aan de hand te zijn op dat moment.

Daarom ben ik met Hoop naar Femke gegaan toen ze een jaar oud was. Gewoon om na te laten kijken of er geen beschadigingen waren van al die ongelukjes die ze de laatste maanden heeft gehad.

Femke ontdekte dat er inderdaad behandeling nodig was en nam alle tijd om Hoop na te kijken. Ik kreeg heel gerichte adviezen mee en ben daarmee aan de slag gegaan. Na de 2e behandeling merkte ik al veel verschil. Hoop liep veel stabieler en haar lichaam leek meer gecoördineerd te bewegen.

Nu Hoop bijna 18 maanden is, beweegt ze heel anders en ze gebruikt haar lichaam veel bewuster.
Ongelukjes zoals ze die had als pup, gebeuren bijna niet meer. Toch zal ze regelmatig bij Femke komen, 1x per jaar een controle zorgt dat er tijdig behandeld kan worden als er toch iets niet helemaal goed is. Zelfs wanneer je geen sport beoefent met je hond, dus altijd aan te bevelen.

Mariëlle & Hoop

Lid van LVFD